Jdi na obsah Jdi na menu

Koňské tábory

Každoročně pořádáme 5 turnusů letních táborů. Protože tu máme spoustu dětí, které k nám chodí pravidelně, bývají některé turnusy těmito dětmi obsazeny. Pár zbylých míst ale zůstane každoročně i pro ostatní, kteří mají zájem.

prazdniny_2024_-rozpis.jpg

 

 

Informace pro rodiče, kteří by moc rádi, aby šly k nám děti na tábor, co u nás pravidelně nejezdí:

Na pobytu tady zvládáme děti, které nutně nepotřebují každý večer maminku.

Děti, které mají rozumné stravovací návyky a nejí pouze hranolky, bonbóny a nevybírají si. Stravu se snažíme zajišťovat rozmanitou a dobrou, dle výběru většiny dětí, co jim chutná.

Vzhledem k tomu, že u koní je potřeba nějaká zdatnost, na těchto typech táborů můžeme mít jen zdravé děti.

Na táborech učíme nové děti nejen jezdit na koni, ale i obstarat koně, tj. umět si ho přivést, vyčistit, nastrojit a jít jezdit, dále ho umět nakrmit a uklidit mu.

Na táborech mají děti rozdělené služby a mají také své povinnosti. Určitě se nemusí bát, že by se tady předřely, jen získávají nějaké potřebné návyky pro život. Jedni pomáhají s krmením a úklidem u koní, druzí pomáhají v kuchyni a s nádobím, další dělají alespoň hrubý úklid společných prostor.

Máme to tady na táborech zavedeno už od nepaměti a systém se nám velmi osvědčil.

Děti, které nám tady jezdí už několik let a vesměs nás opouštějí až nástupem na vzdálené vysoké školy, jsou do života, taky nemalou částí výchovy u nás, skvěle pro život vybaveny.

deti_tabor.jpg

  v_rece.jpg