Jdi na obsah Jdi na menu

Koníci rozdávají radost

 

V prostoru určeného pro hiporehabilitaci areálu Stáje Láryšov se uskuteční skupinové setkání seniorů, případně jiných znevýhodněných klientů (počet 6-10).

 

Při skupinovém setkání se klienti dozví odkud zvířata pochází, čím se živí a jak se o ně pečuje. Terapeutka také informuje o metodách výcviku koně, vybrané techniky přímo před klienty lze předvést. Tento postup připívá k uvolnění klientů, kteří se posléze sami rozpovídají o svých zážitcích se zvířaty. Celé setkání proběhne v nenucené přátelské atmosféře.

 

Následně bude probíhat kontaktní hipoterapie  

Je to velmi netradiční zážitek smyslový a emoční. V bezprostřední blízkosti se setkává klient s velkým zvířetem – poníkem. V průběhu přímého kontaktu dochází k odstranění obav, strachu a budování sebedůvěry. Terapie umožňuje vnímat čichové, hmatové (procvičování jemné motoriky), sluchové, vibrační i emocionální podněty (hlazení srsti, žíní, pletení copánků z žíní, hřebelcování a česání, vnímání dupotu kopyt a frkání nozder, vibrací kůže, možnost pohledět do nádherných očí zvířete, navodit projevy radosti). A to vše v důvěrné a klidné atmosféře. Terapie má obrovský vliv na motivaci k aktivitě a komunikaci. 

Délka setkání je cca 2 hodiny, dle počtu klientů a stanovuje dle aktuálního stavu koní.

Terapie je prováděna s koněm s vhodnou povahou a v dobrém zdravotním stavu.

 

Na konci proběhne památeční focení s koníky 

 

V ceně 3000 Kč je 2h program s koníky 

 

 

podzim_ohrady.jpg