Jdi na obsah Jdi na menu

Terapie s koňmi

 

Setkáte se se stádem koní a zažijete pocit jejich velmi pozitivního působení na Vás.

 

Terapie Vám může pomoci lépe porozumět svému psychickému stavu, odhalit jeho příčiny, uvědomit si své potřeby, porozumět tomu, co a proč se to děje, najít cestu ven.

 

Terapie s koňmi je vhodná pro klienty všech věkových skupin a se širokou škálu potíží. Může pomoci lidem, kteří prožívají těžké životní období, prošli náhlým intenzivním negativním zážitkem nebo mají déletrvající stavy psychického nepohodlí, úzkosti, smutku, stavů beznaděje, bezradnosti, samoty či ztráty smyslu života.

 

Proč s koňmi?

Koně mají uklidňující účinek na lidi všech věkových skupin. Jsou nepřekonatelnými mistry řeči těla. Ihned vědí, s čím k nim přicházíte. Reagují a poskytují okamžitou zpětnou vazbu. Vyzývají vás, abyste vstoupili do kontaktu sami se sebou. Poskytují vynikající příležitost pro hledání cesty k lepším zítřkům.

Projevují poměrně velkou míru soucítění s lidmi, kteří jsou oslabení. Koně dokážou spolehlivě poznat, kolik trápení v sobě člověk drží a projevit soucit, pečovat a podporovat, aniž by jakkoliv soudili a hodnotili.

 

Provázet Vás bude naprosto diskrétně zkušená psycholožka a absolventka kurzu hiporehabilitace  v psychologii a psychiatrii ve Stáji Láryšov.

 

Cena 1400 Kč/1h

 

Zde odpovědi na Vaše případné otázky:

 

Je třeba mít zkušenost s koňmi? Zkušenost s koňmi není pro tuto terapii vůbec potřeba. Při dodržení určených pravidel je terapie bezpečná. Terapie není vhodná pouze pro lidi s panickým strachem nebo alergií na koně. 

 

Jezdí se v rámci terapie na koni? Nejezdí. S koňmi se pracuje pouze ze země.

 

Probíhá terapie venku? Ano, v prostorách Stáje Láryšov

 

Co si vzít na sebe? Oblečení přizpůsobte aktuálnímu počasí. Vezměte si starší oděv, který si můžete umazat, z koní se může i dost prášit. Důležité je mít pevnou sportovní obuv. Na místě je šatna, kde se můžete převléct. Pro pocit pohody dostanete u nás skvělý čaj nebo šálek kávy.

 terapie_louka.jpg